Załoga
Jako jedna z największych firm cateringowych w Polsce mamy świadomość, że o naszym sukcesie w dużej mierze stanowi załoga. To właśnie ludzie nadają przedmiotom i sprzętom wartość, która w połączeniu z naszym KNOW HOW tworzy sprawną całość.
Wieloletnia współpraca pozwoliła nam zbudować silny zespół ambitnych i doświadczonych ludzi, którzy z pasją i zaangażowaniem tworzą Mazurkas Catering 360°.
Od 1 grudnia 2021 roku, na jego czele, stoją Szefowie Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° Bracia: Michał i Jakub Budnik.
Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r. Jakub od 1 maja 2016 r., jako Szef Kreatywny, odpowiedzialny jest za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.
Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steak housów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.
Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.
Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem.
Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.
Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph’s Wine & Food a następnie szefem kuchni w Duchnicka Wine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L’Art de la cuisine Martell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.