Mazurkas Catering 360°partnerem 10. gali Wine & Food Noble Night
Gala Wine & Food Noble Night 2017 od dekady łączy szyk eleganckiego spotkania towarzyskiego i bardzo trudnej konkurencji kulinarnej. Mazurkas Catering 360° jako partner tegorocznej edycji przygotował autorski deser dla ponad 1000 gości, a także urodzinowy tort z okazji okrągłej dziesiątej rocznicy prestiżowego konkursu kulinarnego.
23 września br. w hali EXPO XXI odbyła się wyjątkowa kolacja degustacyjna – finał dziesiątej edycji Wine & Food Noble Night, z udziałem 12 restauracji wybranych w pierwszym etapie konkursu. Podczas wieczoru goście udali się w podróż do świata pełnego smaków, zapachów i barw. Kulinarne doznania zapewniły autorskie przystawki i dania główne, stworzone specjalnie na tę okazję przez szefów kuchni dwunastu restauracji konkursowych. Całość zamknął pozakonkursowy deser w formule popisu mistrzowskiego, przygotowany przez Mazurkas Catering 360°, pod wodzą Aleksandry Pintary-Smoczyńskiej - Sous Chefa Kreatywnego Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****. Mistrzyni autorskich sosów i musów – bo to one stanowią inspirację jej dań i deserów, zaproponowała na tę wyjątkową okazję deser, który swoim oryginalnym smakiem doskonale wpasował się w zjawiskowy klimat i atmosferę wieczoru. „Bazylia z maliną zamknięte w czekoladowym Chapeau” – odważne połączenie bazyliowego biszkoptu z sosem malinowym i czekoladą, oczarowało wyglądem i smakiem gości gali.
Na finał wieczoru z okazji jubileuszu 10-lecia konkursu Wine & Food Night Mazurkas Catering 360° przygotował kilkumetrowy tort, którego symboliczny pierwszy kawałek pokrojony został przez przedstawiciela organizatora konkursu, prezesa Noble Bank.
(fot. materiały prasowe WFNN)